Zwaardvissteaks uit de oven met salsa verde

Informatie


De zwaardvis is een roofvis die zich onder andere voedt met makreel, tonijn en pijlinktvissen. In Nederland wordt de zwaardvis vaak geïmporteerd uit Italië en Spanje. Het zwaard van de vis is een machtig wapen.

Vis van de week

Zwaardvissteaks uit de oven met salsa verde, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 zwaardvissteaks
  • Salsa verde
  • 1 grote groene paprika
  • 2el olijfolie
  • 40gr jalapenopepers
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2el grof gehakte koriander
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 180graden. Leg de zwaardvissteaks in een grote rechthoekige ovenschaal.
  • Verhit 1el olie in een steelpannetje. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 10 minuten of tot de ui glazig is, en laat ze dan een paar minuten afkoelen. Blancheer de paprika 8 minuten in kokend water en giet hem af. Doe de ui, knoflook, paprika, pepers, koriander en de rest van de olie in een keukenmachine. Pureer het geheel en breng het op smaak met zout. U kunt de ingrediënten ook met de hand fijnsnijden en mengen.
  • Verdeel de salsa verde over de zwaardvissteaks. Bak ze 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de vis stevig aanvoelt en niet meer doorschijnend is. Geef er gebakken aardappelpartjes bij.