Zwaardvis met koriander- limoenboter

Informatie


De zwaardvis is een roofvis die zich onder andere voedt met makreel, tonijn en pijlinktvissen. In Nederland wordt de zwaardvis vaak geïmporteerd uit Italië en Spanje. Het zwaard van de vis is een machtig wapen.

Vis van de week

Zwaardvis met koriander- limoenboter, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 moten zwaardvis van ca. 200gr
  • Koriander- limoenboter
  • 4el plantaardige olie
  • 25gr verse koriander, fijn
  • 2el citroensap, 1el limoensap
  • 115gr zachte ongezouten boter
  • Asperges en schijfjes limoen
  • Geraspte schil en het sap van 1 limoen
  • Bereiding


  • Begin met de koriander- limoenboter, hak de koriander fijn doe deze in een schaaltje met de ongezouten boter en de schil en sap van de limoen. Laat deze opstijven in de koelkast.
  • Leg de vismoten in een ondiepe schaal. Vermeng olie, citroensap, limoensap, zout en peper en schenk dit over de vis. Dek de moten af en zet ze 1 tot 2 uur in de koelkast. Keer de moten tussentijds 1x om.
  • Laat de vismoten uitlekken en leg ze op een rooster onder de grill of ca. 13cm boven een kolenvuur. gril ze 3 tot 4 minuten, of tot de vis net stevig aanvoelt, maar van binnen nog vochtig is. Keer ze halverwege om.
  • Leg de moten op verwarmde borden en leg op elk een plakje koriander- limoenboter. Serveer de vis direct, met asperges en schijfjes limoen.