Gevulde zwaardvisrolletjes

Informatie


De zwaardvis is een roofvis die zich onder andere voedt met makreel, tonijn en pijlinktvissen. In Nederland wordt de zwaardvis vaak geïmporteerd uit Italië en Spanje. Het zwaard van de vis is een machtig wapen.

Vis van de week

Gevulde zwaardvisrolletjes, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 plakken verse zwaardvis van ca. 1cm
  • 2el fijne kappertjes, afgespoeld
  • Voor de tomatensaus
  • 6el olijfolie
  • 10 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
  • 2el olijfolie, 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4el vers citroensap
  • 1 fijne ui, 450gr tomaten, ontveld
  • 50gr broodkruimels
  • 4el olijfolie
  • 120ml droge witte wijn
  • Bereiding


  • Bestrijk de zwaardvisfilets met 2 eetlepels van de olijfolie en leg ze tot gebruik in de koelkast.
  • Maak de tomatensaus door de olie te verhitten in een steelpan. Fruit de knoflookteen goudbruin en neem hem uit de pan. Fruit de ui op een laag vuur tot hij zacht is. Voeg tomaten, wijn en zout en peper naar smaak toe. Dek de pan af en kook de inhoud 15 minuten op een matig vuur.
  • Pureer de saus in een keukenmachine en houd hem warm terwijl u de vis bereid.
  • Vermeng 2 eetlepels olijfolie, broodkruimels, kappertjes, basilicum, citroensap en de knoflookteen in een kleine kom. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer het tot een pasta.
  • Leg de plakken zwaardvis plat op een snijplank. Verdeel de vulling gelijkmatig over de plakken en smeer deze over het midden van elke plak. Rol de plakken op en zet ze vast met houten cocktailprikkers.
  • Verhit de resterende olie in een vuurvaste schaal en bak de zwaardvisrolletjes in 3 tot 4 minuten op een hoog vuur bruin. Keer ze 1 of 2 keer. Schenk de tomatensaus erbij en bak het gerecht onder af en toe bedruipen 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden.