Bereiding
Bestrijk de zwaardvisfilets met 2 eetlepels van de olijfolie en leg ze tot gebruik in de koelkast.
Maak de tomatensaus door de olie te verhitten in een steelpan. Fruit de knoflookteen goudbruin en neem hem uit de pan. Fruit de ui op een laag vuur tot hij zacht is. Voeg tomaten, wijn en zout en peper naar smaak toe. Dek de pan af en kook de inhoud 15 minuten op een matig vuur.
Pureer de saus in een keukenmachine en houd hem warm terwijl u de vis bereid.
Vermeng 2 eetlepels olijfolie, broodkruimels, kappertjes, basilicum, citroensap en de knoflookteen in een kleine kom. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer het tot een pasta.
Leg de plakken zwaardvis plat op een snijplank. Verdeel de vulling gelijkmatig over de plakken en smeer deze over het midden van elke plak. Rol de plakken op en zet ze vast met houten cocktailprikkers.
Verhit de resterende olie in een vuurvaste schaal en bak de zwaardvisrolletjes in 3 tot 4 minuten op een hoog vuur bruin. Keer ze 1 of 2 keer. Schenk de tomatensaus erbij en bak het gerecht onder af en toe bedruipen 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden.