Zoetzure zeewolf met sugarsnaps

Informatie


Opmerkelijk is dat je aan de schub van een zeewolf kunt zien hoe oud hij is. Aan de meer of minder grote afstand tussen de verharde ringen kun je zien hoe snel de vis gegroeid is. De vissoort wordt in Nederland in kleine hoeveelheden als bijvangst door de tong en scholvisserij aangevoerd.

Vis van de week

Zoetzure zeewolf met sugarsnaps, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 100gr shiitakes
  • 1el vloeibare honingn
  • Halve tl paprikapoeder
  • 800gr zeewolf filet
  • 6el tomaten ketchup
  • 2 ananas schijven, in stukjes
  • 2el sojasaus, 40gr boter
  • 2el citroensap, 4 lente uitjes, ringen
  • 250gr panklare sugarsnaps
  • 1el witte wijnazijn
  • 1 knoflook teentje, gepeld
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • Bereiding


  • Borstel de shiitakes, verwijder de harde steeltjes en snijd de hoedjes in reepjes. Snijd de visfilet in stukjes van ca. 4cm.
  • Doe de sojasaus, azijn, honing, ketchup en het citroensap in een kom. Pers de knoflook erboven uit en voeg de paprikapoeder toe. Roer het geheel door elkaar en schenk het in een hapjespan met anti aanbaklaag. Meng de stukjes vis en ananas erdoor.
  • Breng de saus met de vis aan de kook en laat de vis met het deksel op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar worden.
  • Verhit intussen de boer in een braadpan en roerbak de shiitakes, paprika en sugarsnaps ca. 3minuten. Laat ze met het deksel op de pan in ca. 6 minuten zachtjes beet gaar worden.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper en roer de uitjes erdoor. Schep de groenden op de borden en verdeel de vis met de saus erover.
  • Lekker met rijst of aardappelpuree en een salade.