Zeewolf uit de oven

Informatie


Opmerkelijk is dat je aan de schub van een zeewolf kunt zien hoe oud hij is. Aan de meer of minder grote afstand tussen de verharde ringen kun je zien hoe snel de vis gegroeid is. De vissoort wordt in Nederland in kleine hoeveelheden als bijvangst door de tong en scholvisserij aangevoerd.

Vis van de week

Zeewolf uit de oven, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 700gr zeewolffilet
  • Geraspte schil en sap van halve citroen
  • 2 tomaten in plakjes
  • 1tl zonnebloemolie
  • 50gr verse volkorenbroodkruimels
  • 2el fijngehakte verse peterselie
  • Bereiding


  • Bestrooi de zeewolf filets met peper en zout en leg de visfilets in een grote, geoliede, ovenschaal. Leg de plakjes tomaat er bovenop. Vermeng broodkruimels, verse peterselie, citroenrasp en citroensap, olie, peper en zout naar smaak.
  • Schep het kruimelmengsel gelijkmatig over de vis. Bak het gerecht ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden.
  • Serveer heet, met groenten.