Gegratineerde zeewolf

Informatie


Opmerkelijk is dat je aan de schub van een zeewolf kunt zien hoe oud hij is. Aan de meer of minder grote afstand tussen de verharde ringen kun je zien hoe snel de vis gegroeid is. De vissoort wordt in Nederland in kleine hoeveelheden als bijvangst door de tong en scholvisserij aangevoerd.

Vis van de week

Gegratineerde zeewolf, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 800gr zeewolffilet
  • 2el zachte mosterdt
  • Sap van een halve citroen
  • 200ml kookroom
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 2el bieslook, fijngeknipt
  • 100gr zachte geitenkaas
  • 2el olijfolie
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200graden. Wrijf de stukken vis in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Verkruimel het brood heel fijn in de keukenmachine. Verkruimel ook de geitenkaas.
  • Meng de mosterd door de room. Vet een niet te grote, lage ovenschaal in en leg de stukken vis erin. Schenk de room erover en verdeel hierover de geitenkaas, bieslook en het broodkruim.
  • Sprenkel de olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de vis in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.