Zeewolf met hollandse garnalen uit de oven

Informatie


Opmerkelijk is dat je aan de schub van een zeewolf kunt zien hoe oud hij is. Aan de meer of minder grote afstand tussen de verharde ringen kun je zien hoe snel de vis gegroeid is. De vissoort wordt in Nederland in kleine hoeveelheden als bijvangst door de tong en scholvisserij aangevoerd.

Vis van de week

Zeewolf met hollandse garnalen uit de oven, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 800gr zeewolf filets
  • 2 uien, in ringen
  • 50gr gepelde, gekookte garnalen
  • Zout
  • 2 eetlepels curry pasta of kerriepoeder
  • 3 el zonnebloemolie
  • 125ml zure room
  • 10gr boter
  • 1eetlepel gehakte peterselie
  • Bereiding


  • Bestrooi de visfilets met zout, smeer de ovenschaal in met olie en verwarm de oven voor op 200graden.
  • Verhit de olie en boer in een koekenpan en fruit de uiringen enkele minuten. Roer de curry pasta erdoor. Schep daarna de uien in de ovenschaal. Leg de visfilets er bovenop en bestrijk deze met zure room.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de vis in circa 20 minuten in de oven gaar worden.
  • Bestrooi het gerecht met peterselie en garnalen.