Zeewolf in dille- mosterdsaus

Informatie


Opmerkelijk is dat je aan de schub van een zeewolf kunt zien hoe oud hij is. Aan de meer of minder grote afstand tussen de verharde ringen kun je zien hoe snel de vis gegroeid is. De vissoort wordt in Nederland in kleine hoeveelheden als bijvangst door de tong en scholvisserij aangevoerd.

Vis van de week

Zeewolf in dille- mosterdsaus, gerecht voor 3 personen

Ingrediënten


  • 600gr zeewolf filets
  • 1 a 2 theelepels viskruiden
  • Peper en zout
  • Pakje 'pan&oven' van merk MonChou
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 180graden en smeer een ovenschaal in met olie.
  • Was de filets en dep ze daarna droog. Bestrooi de vis met peper en zout. Leg de vis daarna in de ovenschaal.
  • Roer de dille, de mosterd en de viskruiden door een pakje pan&oven. Giet deze daarna over de vis.
  • Nu kan de ovenschaal voor 25minuten in de oven gezet worden.