Zeeduivel met peper- citrusmarinade
Informatie
De zeeduivel beweegt weinig en kan niet goed zwemmen. Daarom heeft hij een speciale manier om aan zijn kostje te komen. De zeeduivel heeft een 'hengel' boven zijn kop met een pluimpje eraan dat als aas dient, met zijn tanden kan hij de vissen eten die hij op deze wijze heeft gelokt.
Bereiding
Verwijder het vlies van de 4 filets. En leg de filets plat neer. Snijd 2 plakjes van de limoen, de citroen en van 1 sinaasappel en verdeel ze over 2 van de filets. Voeg enkele takjes tijm toe en strooi er zout en peper over. Rasp de schil van de resterende vruchten fijn en bestrooi de vis ermee.
Leg de andere 2 visfilets er bovenop en bind ze stevig vast met dun katoenen garen. Leg ze in een grote schaal.
Pers het sap uit de resterende limoen, citroen en sinaasappels en vermeng het met de olie en nog wat zout en peper. Schep het over de vis. Dek deze af en laat de vis ca. 1 uur marineren. Keer de vis geregeld om en schep de marinade erover.
Laat de zeeduivel uitlekken, bewaar de marinade, en strooi de gebroken peperkorrels erover. Bak de vis op 15 tot 20 minuten op een matig hete barbecue, keer de vis af en toe en bedruip hem met de marinade, tot hij geheel gaar is. Serveer hem met citroen en limoen partjes.