Roergebakken zeeduivel met prei en paprika

Informatie


De zeeduivel beweegt weinig en kan niet goed zwemmen. Daarom heeft hij een speciale manier om aan zijn kostje te komen. De zeeduivel heeft een 'hengel' boven zijn kop met een pluimpje eraan dat als aas dient, met zijn tanden kan hij de vissen eten die hij op deze wijze heeft gelokt.

Vis van de week

Roergebakken zeeduivel met prei en paprika, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 350gr zeeduivelfilet
  • Halve el geraspte gemberwortel
  • 1el sojasaus
  • 2el zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in stukjes v. 2cm
  • 1el droge sherry
  • 3 lente uitjes, in smalle ringetjes
  • 250gr gesneden prei
  • 150gr IJslandse garnalen
  • 1 knoflook teentje, fijngehakt
  • 1el hoisinsaus
  • Bereiding


  • Snijd de vis in stukjes van ca. 3cm. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de vis ca. 3 minuten. Schep de vis met een schuimspaan uit de pan.
  • Roerbak de lente ui, knoflook en gember ca. 1 minuut. Voeg de paprika en prei toe en roerbak het geheel nog ca. 5 minuten.
  • Roer de hoisinsaus, sojasaus en sherry door de groenten en schep de vis erdoor. Laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Warm de garnalen even mee. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Lekker met rijst of aardappelpuree.