Geroosterde zeeduivel met knoflook en venkel

Informatie


De zeeduivel beweegt weinig en kan niet goed zwemmen. Daarom heeft hij een speciale manier om aan zijn kostje te komen. De zeeduivel heeft een 'hengel' boven zijn kop met een pluimpje eraan dat als aas dient, met zijn tanden kan hij de vissen eten die hij op deze wijze heeft gelokt.

Vis van de week

Geroosterde zeeduivel met knoflook en venkel, voor 4 personen

Ingrediënten


  • 1 gefileerde zeeduivelstaart, ruim 1kg
  • Sap van 1 citroen
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1el olijfolie
  • Verse laurierbladeren en citroenschil
  • 2 venkelknollen, in plakjes
  • Bereiding


  • Verwijder met een fileermes het dunne, transparante vlies rond de vis om te voorkomen dat het krimpt. Bind de filets met garen op elkaar.
  • Schil de teentjes knoflook. Snijd ze in dunne plakjes en maak inkepingen in het visvlees. Steek de plakjes knoflook in de sneden.
  • Verhit de olie in een grote pan en schroei de vis rondom dicht.
  • Leg de vis met venkel, citroensap, zout, peper en laurierblad in een braadslee en rooster hem ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220graden, tot hij geheel gaar is. Garneer het gerecht met laurierbladeren en citroensap en serveer de vis direct.