Zeeduivel in tomatensaus

Informatie


De zeeduivel beweegt weinig en kan niet goed zwemmen. Daarom heeft hij een speciale manier om aan zijn kostje te komen. De zeeduivel heeft een 'hengel' boven zijn kop met een pluimpje eraan dat als aas dient, met zijn tanden kan hij de vissen eten die hij op deze wijze heeft gelokt.

Vis van de week

Zeeduivel in tomatensaus, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 400gr zeeduivel filets
  • Pak tomatensaus
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Bloem
  • 2 knoflook teentjes
  • Koksroom
  • Bereiding


  • Was de filets af en dep deze droog.
  • Snijd de zeeduivelfilets in kleine stukjes. Voeg er vervolgens peper en zout aan toe. Doop de blokjes zeeduivel nu in de droge bloem.
  • Bak de filets nu ca. 5 minuten gaar met de geperste knoflook teentjes.
  • Voeg, wanneer de 5 minuten verstreken zijn, de tomatensaus, de Italiaanse kruiden en koksroom toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Laat het gerecht vervolgens ongeveer 20 sudderen.