Bereiding
Leg de vis op een bord en besprenkel hem met de azijn. Meng de helft van het zout met de helft van de koenjit en strooi dit gelijkelijk voer de vis. Doe de vis af en zat hem 20 minuten weg.
Doe de olie in een koekenpan en fruit hierin het knoflook lichtbruin en vervolgens in 3 a 4 minuten de ui zacht maar niet bruin. Roer het korianderpoeder erdoor.
Meng de rest van de koenjit, de cayennepeper en het paprikapoeder met ongeveer 2el water tot een pasta en laat die 1 tot 2 minuten mee pruttelen.
Meng intussen goed de tamarinde met 2el kokend water. Zeef het mengsel als het dikker is geworden en gooi de zaadjes ervan weg.
Doe de santen, het warme water en de tamarindepasta in de pan en roer tot de santen is opgelost. Voeg de vis toe en het vocht dat op het bord achterblijft, en laat dit geheel langzaam 4 tot 5 minuten pruttelen tot een gebonden saus ontstaat en de vis gaar is. Serveer meteen met witte rijst.