De Zeebaars is een straalvinnige vis uit de familie van Moronidae en behoort tot de orde van baarsachtigen. De volwassen vis is gemiddeld 50 cm, maar kan een lengte bereiken van 103 cm en een gewicht van 12 kg.
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met paprikasaus en spinazie, voor 4 personen
Ingrediënten
800gr zeebaarsfilet met vel
3el olijfolie
1dl droge witte wijn
1 knoflook teentje, gepeld
2 gele paprika’s, in kleine stukjes
400gr panklare spinazie
125ml creme fraiche
2el fijngesneden bieslook
Bereiding
Spoel de filets af en dep ze droog. Bestrooi de kant zonder vel met zout en peper.
Breng de wijn met de paprika in een steelpan aan de kook en laat het onafgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Pureer het mengsel met een staafmixer en roer de creme fraiche erdoor. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem ca. 10 minuten pruttelen. Breng hem op smaak met zout en peper.
Verhit intussen 1eetlepel olie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Voeg de spinazie toe en roerbak die ca. 3 minuten. Neem de ban van het vuur.
Verhit 2eetlepels olie in een koekenpan en bak de visfilets ca. 3 minuten op de huid. Keer ze om en bak ze nog ca. 2 minuten.
Schep de spinazie met de schuimspaan op het midden van de borden en leg de visfilets erop met de huid naar boven. Lepel de saus rondom de spinazie en strooi het bieslook erover.