Bereiding
Spoel de vis af onder de koude kraan, dep hem daarna droog. Besprenkel hem vanbinnen en vanbuiten met citroensap, breng op smaak met peper en zout en zet koud weg. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak de tomaten schoon, leg ze even in kokend water, pel ze, halveer ze, verwijder de kern, snijd ze in stukjes en doe ze in een schaal. Was de basilicum, haal de blaadjes eraf, snijd die in reepjes en doe ze bij de tomaten.
Schil de teentjes knoflook, doe ze in de knoflookpers en meng ze met de tomaten. Houd 3el van de vulling apart en roer die door een sausje van paneermeel en 1el olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en 1tl citroensap. Roer goed, laat 5 minuten wellen en vul er daarna de vis mee.
Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie en verdeel het tomatenmengsel gelijkmatig. Leg vervolgens de baars erop en besprenkel met de overgebleven olijfolie.
Doe de ovenschaal gedurende 40 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Als de helft van de tijd verstreken is verwijderd u de folie.
Haal de baars voorzichtig uit de schaal, vil hem vervolgens en maak hem graatloos. Serveer de filets met de tomatenvulling op voorverwarmde borden.
Heerlijk met in de schil gekookte aardappelen.