Bereiding
Verwijder van elke artisjok de stevige buitenste bladeren tot het geelgroene hart zichtbaar is. Snijd de artisjokken dan halverwege horizontaal doormidden. Breek de stelen af en knip de donkergroene bladeren van de bodem af.
Dompel de artisjokken in water waarin de 2 helften van de citroen liggen. Draai ze een keer om en snijd ze in dunne plakjes.
Verwarm de olijfolie in een grote pan en smoor hierin 25 tot 30 minuten op laag vuur de desneden artisjokken, het knoflook, de tijm, het citroensap en peper en zout tot de artisjokken zacht zijn maar niet bruin.
Bestrijk intussen de zeebaarsfilets met de resterende olie en bestrooi ze rijkelijk met peper en zout. Gril ze daarna 3 tot 4 minuten in een voorverwarmde grillpan of op de bbq tot ze net gaar zijn.
Verdeel de artisjokken over de borden en leg daarbovenop een visfilet. Serveer met gehakte tijm en veel knapperig brood.