Zalmforel pakketjes

Informatie


De zalmforel kan een lichaamslengte van 70-150 cm en een gewicht van 4-15 kg behalen. De jonge vissen trekken zodra ze twee jaar oud zijn naar zee en keren pas na vier jaren weer naar hun geboorterivier terug om te paaien. De zalmforfel is een roofvis: jonge vissen voeden zich met insecten en dierlijk plankton, terwijl grotere exemplaren ook vissen eten.

Vis van de week

Zalmforel pakketjes, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 25gr boter
  • 2el dragonazijn
  • Olijfolie
  • 1el fijngehakte dragon
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 4 zalmforelfilets
  • 230gr kleine paddenstoelen, in plakjes
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 220graden. Verhit de boter en 1 el olie in een koekenpan en bak het sjalotje in 2 tot 3 minuten glazig. Voeg de paddenstoelen toe, roer ze door het oliebotermengsel en bak ze onder af en toe roeren 5 minuten. Giet de azijn erbij en bak alles 30 seconden. Haal de pan van het vuur en roer de dragon door het mengsel. Breng het op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Knip uit een stuk bakpapier 4 rondjes van 35cm doorsnee en vet ze in. Maak een vouw in het midden van elk rondje en leg ze weer open, met de ingevette kant naar boven. Leg op 1 helft van elk rondje een filet. Schep wat paddenstoelen over de vis en vouw dan de lege helft van het bakpapier over de vis. Vouw de randen 2x om en druk ze goed samen, zodat het pakketje goed dicht zit. Herhaal dit met de overige rondjes. Leg de pakketjes op borden en laat ieder zijn eigen pakketje openmaken.