Zalmforel in wijnsaus met banaan

Informatie


De zalmforel kan een lichaamslengte van 70-150 cm en een gewicht van 4-15 kg behalen. De jonge vissen trekken zodra ze twee jaar oud zijn naar zee en keren pas na vier jaren weer naar hun geboorterivier terug om te paaien. De zalmforfel is een roofvis: jonge vissen voeden zich met insecten en dierlijk plankton, terwijl grotere exemplaren ook vissen eten.

Vis van de week

Zalmforel in wijnsaus met banaan, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 1el knoflookpoeder
  • 1,5tl kerriepoeder
  • 150ml witte wijn
  • 1,5tl grove zwarte peper
  • 1tl poedersuiker, 1 bakbanaan, pisang
  • 150ml visbouillon
  • 1,5tl paprikapoeder
  • 4 zalmforelfilets, met vel
  • 2tl heldere honing
  • 1,5tl selderiezout
  • 25gr boter, olie om te bakken
  • 1 tot 2el fijngehakte verse peterselie
  • Bereiding


  • Vermeng de kruiden met de suiker. Strooi dit mengsel over de filets en laat deze 1 uur marineren.
  • Smelt de boter in een koekenpan en sauteer de filets ca. 5 minuten, tot ze geheel gaar zijn. Keer ze halverwege om. Leg ze op een bord en houd ze warm.
  • Schenk de wijn, visbouillon en honing in de pan. Breng dit mengsel aan de kook en laat het iets inkoken. Leg de filets terug in de pan en schep de saus erover. Bestrooi ze met peterselie en laat ze enkele minuten zachtjes koken.
  • Schil intussen de banaan en snijd hem in plakjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de banaan goudbruin. Keer de plakjes 1x om. Leg de vis op voorverwarmde borden, roer de saus en schenk deze over de vis. Garneer met de gebakken banaan.