Gebakken zalmforelfilet in knoflook- kruidensaus

Informatie


De zalmforel kan een lichaamslengte van 70-150 cm en een gewicht van 4-15 kg behalen. De jonge vissen trekken zodra ze twee jaar oud zijn naar zee en keren pas na vier jaren weer naar hun geboorterivier terug om te paaien. De zalmforfel is een roofvis: jonge vissen voeden zich met insecten en dierlijk plankton, terwijl grotere exemplaren ook vissen eten.

Vis van de week

Gebakken zalmforelfilet in romige knoflook- kruiden saus, voor 2 personen

Ingrediënten


  • Grote zalmforel fileren
  • 1el fijngesneden dille
  • 1el citroensap
  • 2el fijngesneden peterselie
  • 50gr boter
  • 2el fijngesneden kervel
  • 1 knoflook teentje, gepeld
  • 1el fijngesneden dragon
  • 5el creme faiche
  • Bereiding


  • Wrijf de filets in met zout en peper. Roer de kruiden in een diep bord door elkaar en wentel de zalmforel filets erdoor.
  • Smelt de boter in een koekenpan met anti aanbaklaag en pers de knoflook erboven uit. Bak de knoflook ca. 30 seconden. Voeg de filets toe en bak deze op matig vuur in ca. 5 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
  • Schep de vis op de borden. Roer de creme fraiche door het bakvet en breng het geheel al roerend aan de kook. breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap en lepel hem over de vis.
  • Lekker met (in de schil) gekookte krielaardappeltjes en een gemengde salade.