Zalmfilet a la van de Pas

Informatie


In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom een 'etiket' opgeplakt, bijvoorbeeld met de gradatie 'ordinary' of 'superior'.

Vis van de week

Zalmfilet a la van de Pas, gerecht voor 2 personen.

Ingrediënten


  • Flinke klont boter
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • Ca. 400gr zalmfilet, zonder vel
  • 450gr zuurkool
  • 2tl pittige mosterd
  • 1tl gedroogde tijm
  • 2tl vloeibare honing
  • Bereiding


  • Smelt de boter in een zware pan en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg de zuurkool, het zout en de tijm toe en fruit nog 2 minuten.
  • Schenk de wijn erbij en laat dit afgedekt op een laag vuurtje ca. 20 minuten stoven. Verwarm intussen de ovengrill voor.
  • Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Roer de mosterd, de honing en wat versgemalen zwarte peper door elkaar en smeer dit mengsel over de vis heen. Zet de ovenschaal vervolgens gedurende 8 tot 10 minuten onder de grill, tot het visvlees net niet gaar is en het honing-mosterdglazuur mooi gekarameliseerd is.
  • Serveer de zalm met de zuurkool en met aardappelpuree of gekookte aardappelen.