Zalmmoten in dragon- paddenstoelensaus

Informatie


In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom een 'etiket' opgeplakt, bijvoorbeeld met de gradatie 'ordinary' of 'superior'.

Vis van de week

Zalmmoten in dragon- paddenstoelensaus, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 50gr ongezouten boter
  • 175gr gemengde paddenstoelenplakjes
  • 50ml creme fraiche
  • 4 zalmmoten, 2tl maïzena
  • 200ml kippen/groenten bouillon
  • 3el fijngehakte verse dragon
  • Gekookte aardappelen, groene salade
  • 3el groene peperkorrels in zout water
  • 1tl witte wijnazijn
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • Halve tl mosterd
  • Zout en cayennepeper
  • Bereiding


  • Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan. Bestrooi de zalmmoten met zout en cayennepeper en bak ze 8 minuten op matig vuur. Keer ze halverwege. Leg ze op een bord, dek ze af en houd ze warm.
  • Verhit de resterende boter in de pan en fruit het sjalotje. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze zweten. Voeg de bouillon toe en laat alles 3 minuten zachtjes koken.
  • Vermeng maïzena, mosterd en 1el water. Roer dit door het paddenstoelenmengsel en laat de saus al roerend indikken. Voeg creme fraiche, dragon azijn en zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de paddenstoelensaus over de zalmmoten en serveer het gerecht met de gekookte aardappelen en een groene salade.
  • Tip van Hollemans

      Verse dragon verlept en verkleurt snel na het snijden, dus hak het kruid pas fijn wanneer u het nodig heeft.