Pesto flensjes met gerookte zalm
Informatie
In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom een 'etiket' opgeplakt, bijvoorbeeld met de gradatie 'ordinary' of 'superior'.
Bereiding
Schenk de helft van de melk in een beslagkom. Voeg meel, ei, pesto, zout en peper toe en meng dit tot een glad beslag.
Voeg de rest van de melk toe en roer tot alles goed vermengd is.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Schep het beslag in kleine hoopjes in de hete olie. Laat de flensjes ca. 30 seconden rijzen, keer ze en laat ze nog even bakken. Houd ze warm. Blijf steeds enkele flensjes tegelijk bakken tot al het beslag op is.
Leg de flensjes op een schaal en schep op elk ervan een lepel creme fraiche.
Snijd de zalm in reepjes van 1cm breed en leg deze bovenop de flensjes. Bestrooi de flensjes met pijnboompitten en garneer ze met elk een blaadje vers basilicum.