Pesto flensjes met gerookte zalm

Informatie


In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom een 'etiket' opgeplakt, bijvoorbeeld met de gradatie 'ordinary' of 'superior'.

Vis van de week

Pesto flensjes met gerookte zalm, voorgerecht of borrelhapje, voor 12 tot 16 stuks

Ingrediënten


  • 120ml melk
  • 2el pesto
  • 15gr pijnboompitten, geroosterd
  • 115gr zelfrijzend bakmeel
  • Plantaardige olie, voor het bakken
  • 12 tot 16 blaadjes vers basilicum
  • 1 ei
  • 200ml creme fraiche
  • 200gr mais uit blik, uitgelekt
  • 100gr gerookte zalm
  • Bereiding


  • Schenk de helft van de melk in een beslagkom. Voeg meel, ei, pesto, zout en peper toe en meng dit tot een glad beslag.
  • Voeg de rest van de melk toe en roer tot alles goed vermengd is.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan. Schep het beslag in kleine hoopjes in de hete olie. Laat de flensjes ca. 30 seconden rijzen, keer ze en laat ze nog even bakken. Houd ze warm. Blijf steeds enkele flensjes tegelijk bakken tot al het beslag op is.
  • Leg de flensjes op een schaal en schep op elk ervan een lepel creme fraiche.
  • Snijd de zalm in reepjes van 1cm breed en leg deze bovenop de flensjes. Bestrooi de flensjes met pijnboompitten en garneer ze met elk een blaadje vers basilicum.