Gelakte zalm

Informatie


In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom een 'etiket' opgeplakt, bijvoorbeeld met de gradatie 'ordinary' of 'superior'.

Vis van de week

Gelakte zalm, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 zalmfilets met vel
  • 1,5el verse gember, geraspt
  • 200gr suiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250ml appelazijn
  • 1 rode peper, zonder pit, fijngesneden
  • 300ml kippenbouillon
  • 4el maïzena
  • Bereiding


  • Eest de suiker smelten met een eetlepel water, dan de overige ingrediënten erbij doen, behalve de maïzena.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat dit een half uurtje trekken. Haal dit door de zeef. Doe de maïzena met wat water in een kom en roer dit los. Voeg dit daarna toe aan de saus.
  • Verwarm de oven voor op 200graden. Wrijf de zalmfilets in met olie, zout en peper. Leg de filets in een ovenschaal met de huid naar boven. Zet de vis gedurende 6 tot 7 minuten in de oven.
  • Verdeel de zalm over 4 borden en bestrijk ze rijkelijk met de saus.