Zalmtartaar

Informatie


In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom een 'etiket' opgeplakt, bijvoorbeeld met de gradatie 'ordinary' of 'superior'.

Vis van de week

Zalmtartaar, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 zoetzure augurken
  • 1 eetlepel citroensap
  • Optie: kapperappeltjes voor garnering
  • 4 eetlepels kappert
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 lente uitjes
  • 1 eetlepel rode peperkorrels
  • 350gr gerookte zalm
  • Halve krop sla
  • Bereiding


  • Hak de augurken en kappertjes fijn. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd de zalm in kleine stukjes en meng de ingrediënten door elkaar.
  • Roer er het citroensap en wijnazijn door. Plet de peperkorrels en strooi ze over de salade.
  • Laat de salade 1 uur in de koelkast marineren. Was en droog de sla en leg de blaadjes op 4 borden. Verdeel de zalmtartaar oven de borden en u kunt eten.