Zalmtaart

Informatie


In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom een 'etiket' opgeplakt, bijvoorbeeld met de gradatie 'ordinary' of 'superior'.

Vis van de week

Zalmtaart, gerecht voor 2 personen

Ingrediënten


  • 450gr bladspinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 1 pakje filodeeg (250gr, koeling)
  • Zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels magere room
  • Geraspte nootmuskaat
  • 300gr zalmfilet, in kleine blokjes
  • 200gr magere roomkaas
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • Bereiding


  • Ontdooi de spinazie en laat goed uitlekken. Snipper de uien. Pers het teentje knoflook uit.
  • Leg de plakjes filodeeg in heen met bakpapier beklede springvorm met een doorsnede van 26 cm. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de room, roomkaas en eieren en roer door de spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de zalmblokjes door de spinazie en verdeel het mengsel over het deeg.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas en zet het gerecht nu voor 40 minuten in de oven, dek eventueel de laatste 10 minuten het gerecht af met aluminiumfolie.