Mierikswortelsoep met gerookte zalm

Informatie


In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom een 'etiket' opgeplakt, bijvoorbeeld met de gradatie 'ordinary' of 'superior'.

Vis van de week

Mierikswortelsoep met gerookte zalm, voorgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten


  • 2dl visfond (uit een pot)
  • Zout, peper
  • 2dl slagroom
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook
  • ca. 3 theelepels geraspte mierikswortel (uit een potje)
  • 50gr. Gerookte zalm
  • Bereiding


  • Breng de visfond en de slagroom aan de kook. Roer de mierikswortel erdoor en laat de soep zachtjes ca. 3 minuten koken.
  • Snijd intussen de vis in smalle reepjes en verdeel die over de borden.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel nog wat mierikswortel. Roer de bieslook erdoor en schep de soep in de borden.
  • Lekker met geroosterd brood.