Wijtingfilets met een polentakorstje

Informatie


In Nederland was wijting altijd 'vis voor de poes'. Men heeft daarom gezocht naar een lekkere wijze om dit vetarme visje een nieuw imago te geven. Zo is het lekkerbekje ontstaan. De lekkerbek, een hele toepasselijke naam voor deze vis die zich voedt met garnalen, een delicatesse uit de zee.

Vis van de week

Wijtingfilets met een polentakorstje, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 8 wijtingfilets
  • 1el boter
  • Zeekraal of lamsoor
  • Fijn geraspte schil van 1 citroen
  • 2el gemengde verse kruiden
  • 225gr polenta
  • Geroosterde pijnboompitten
  • 2el olijfolie
  • Reepjes rode ui
  • Bereiding


  • Maak 2 ondiepe inkepingen in elke filet om te voorkomen dat de vis tijdens het bakken opkrult.
  • Bestrooi de filets met citroenrasp, zout en peper.
  • Druk de polenta op de filets. Leg ze 30 minuten in de koelkast
  • Verhit de olie en boter in een grote koekenpan en bak de filets 3 tot 4 minuten aan elke kant. Bestrooi ze met de verse kruiden en garneer ze met geroosterde pijnboompitten en rode ui.
  • Breng water aan de kook en kook de zeekraal of lamsoor gedurende 1 minuut.