Gebakken wijtingfilet met pikante mayonaise
Informatie
In Nederland was wijting altijd 'vis voor de poes'. Men heeft daarom gezocht naar een lekkere wijze om dit vetarme visje een nieuw imago te geven. Zo is het lekkerbekje ontstaan. De lekkerbek, een hele toepasselijke naam voor deze vis die zich voedt met garnalen, een delicatesse uit de zee.
Bereiding
Maak eest de mayonaise. Vermeng eierdooier, mosterd, azijn en paprikapoeder in een kom. Voeg in een dun straaltje de olie toe, al kloppend met een garde. Klop tot het mengsel glad en dik is en klop dan alle overige ingrediënten erdoor. Dek de mayonaise af en zet hem in de koelkast.
Vermeng ei, 1el van de olijfolie, citroensap, dille en wat zout en peper in een ondiepe kom. Klop alles goed door elkaar.
Haal beide kanten van elke visfilet door het mengsel en vervolgens door de bloem. Schud overtollige bloem eraf.
Verhit de boter met de resterende olijfolie in een grote, zware koekenpan. Ban de visfilets in 8 tot 10 minuten rondom goudbruin en gaar. Bak de vis zo nodig in 2 gedeelten en houd de gebakken vis warm terwijl u de rest bakt.
Serveer de vis heet, met de pikante mayonaise en een salade.