Wijting uit de oven

Informatie


In Nederland was wijting altijd 'vis voor de poes'. Men heeft daarom gezocht naar een lekkere wijze om dit vetarme visje een nieuw imago te geven. Zo is het lekkerbekje ontstaan. De lekkerbek, een hele toepasselijke naam voor deze vis die zich voedt met garnalen, een delicatesse uit de zee.

Vis van de week

Wijting uit de oven, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 4 tomaten, geraspte nootmuskaat
  • 1 bol mozzarella
  • 4 grote wijting filets
  • 1 bosje basilicum
  • 2 eetlepels citroensap en olie
  • 100ml magere melk
  • 800gr kruimige aardappelen
  • 1 krulsla, snufje suiker
  • 75ml groentebouillon
  • Zout en peper
  • 2 komkommers
  • 2 eetl witte wijnazijn
  • Bereiding


  • Was de tomaten en laat de mozzarella uitlekken. Snij beide in schijfjes. Was de basilicum droog en hak het grof. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook in gezouten water ca. 20 gaar. Verwarm de oven voor op 200graden.
  • Spoel de visfilets af, dep ze droog en besprenkel deze met citroensap en bestrooi met wat peper en zout.
  • Leg de filets in de ovenschaal beleg ze met tomaat en bestrooi met basilicum. Leg de mozzarella erop en laat in de oven in 15 tot 18 minuten gaar worden.
  • Was de krulsla en komkommer, droog de sla en scheur deze in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en snij daarna in plakjes.
  • Meng voor de dressing de olie met bouillon en azijn. Breng op smaak met suiker, peper en zout. Meng de ingrediŽnten voor de sla en besprenkel met dressing.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met melk en breng het geheel op smaak met wat zout en nootmuskaat.