Bereiding
Verhit de olie in een grote pan. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak de 30 seconden op laag vuur. Voeg de witte wijn, tomaten en 1tl peterselie toe. Zet het vuur hoger en laat de saus onder af en toe roeren 8 tot 10 minuten koken, of tot hij voor de helft is ingedikt.
Voeg de vongole toe en doe het deksel op de pan. Zet het vuur hoger en kook de schelpen 3 tot 5 minuten of tot ze opengaan. Schud de pan zo nu en dan heen en weer. Haal de vongole uit de pan en gooi schelpen die nog dicht zijn weg. Roer de rest van de peterselie erdoor en voeg peper en zout toe. Laat de saus in 3 tot 4 minuten inkoken. Laat de helft van de vongole intact en haal het vlees uit de rest van de schelpen.
Breng in een pan licht gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet hem af en roer dan de saus erdoor. Voeg de citroenschil, de schelpen en het vlees uit de schelpen toe en meng alles goed. Geef er partjes citroen bij.