Dichtgeschroeide victoriabaarsfilet

Informatie


De victoriabaars dankt zijn naam aan het feit dat de nijlbaars ooit uitgezet is in het Victoriameer in Centraal-Afrika. Een experiment dat later tot gevolg had dat de sterke vis veel overige vissoorten uitroeide en de nijlbaars nu in grote getale in het meer voorkomt.

Vis van de week

Dichtgeschroeide victoriabaarsfilet, voor 6 personen.

Ingrediënten


  • 1200gr victoriabaarsfilet
  • Partjes citroen, voor erbij
  • 125gr boter, gesmolten
  • 2el cajun kruiden
  • 2tl zoet paprikapoeder
  • Bereiding


  • Besmeer de filets royaal met gesmolten boter.
  • Meng de cajun kruiden en het paprikapoeder en bestrooi hier de visfilets royaal mee. Wrijf het mengsel met uw vingers gelijkmatig in de filets.
  • Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Leg steeds 2 filets in de pan en bak ze 1 tot 2 minuten aan 1 kant. Keer ze om en bak de andere kant nog enkele minuten, of tot de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt. Een kant van de vis moet goed dicht geschroeid zijn. Voeg zo nodig extra boter toe. Besprenkel de vis met de overgebleven gesmolten boter en serveer hem met partjes citroen. De filets mogen een beetje zwartgeblakerd zijn.