Gegrilde victoriabaars op tomatenslade

Informatie


De victoriabaars dankt zijn naam aan het feit dat de nijlbaars ooit uitgezet is in het Victoriameer in Centraal-Afrika. Een experiment dat later tot gevolg had dat de sterke vis veel overige vissoorten uitroeide en de nijlbaars nu in grote getale in het meer voorkomt.

Vis van de week

Gegrilde victoriabaars op tomatensladen, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 800gr victoriabaars filet
  • 3 el olijfolie
  • 50gr pijnboompitten
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 15gr basilicum
  • Halve el gedroogde Italiaanse kruiden.
  • 1 ciabatta, in stukken
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 250graden.
  • Wrijf de visfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar op een ovenbakplaat hak de pijnboompitten grof en meng ze in een kom met de knoflook, de Italiaanse kruiden, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie.
  • Strijk het mengsel uit over de visfilets en schuif de bakplaat in de oven. Laat de vis in 3 tot 5 minuten licht kleuren en gaar worden, de filets hoeven niet te worden gekeerd.
  • Snijd intussen de tomaten in plakjes en leg ze op 4 borden. Bestrooi de tomaten met zout en peper druppel de rest van de olijfolie erover. Scheur de basilicumblaadjes grof en verdeel ze over de tomaten.
  • Leg de gegrilde visfilet op de tomaten en serveer met ciabatta.