Tonijn op Siciliaanse wijze

Informatie


Tonijn wordt in moten gesneden of gefileerd. Zowel door de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees en men spreekt dan ook over tonijnsteak of -biefstuk. Daarnaast is tonijn in blik ook een veel voorkomend product.

Vis van de week

Tonijn op Siciliaanse wijze, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 80ml olijfolies
  • 60gr zwarte olijven zonder pit, gehakt
  • 2el droog broodkruim
  • 2el citroensap
  • 1el kappertjes, gewassen, drooggedept
  • 2,5el heel fijn gescheurd basilicum
  • 100gr verse ansjovis, gefileerd
  • 4 moten tonijn
  • 400gr tomatenblokjes uit blik
  • Bereiding


  • Meng 2el olijfolie, het citroensap en 1el basilicum. Breng op smaak en giet dit mengsel in een ondiepe, niet metalen ovenschaal die zo groot is dat alle moten tonijn er naast elkaar in kunnen liggen. Leg de tonijn erin en laat de vis 15 minuten marineren (keer de moten 1x om). Verwarm de oven voor op 220graden en zet de grill aan.
  • Meng de olijven, kappertjes, ansjovis, tomaten, de rest van de olie en de rest van het basilicum en voeg royaal zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de tonijn en strooi dan het broodkruim erover.
  • Bak de vis ongeveer 20 minuten, of tot het vlees niet meer doorschijnend is. Zet de schaal even kort onder de hete grill tot het broodkruim krokant is. Geef er brood bij om het vocht mee op te deppen.