Tonijn st. remy

Informatie


Tonijn wordt in moten gesneden of gefileerd. Zowel door de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees en men spreekt dan ook over tonijnsteak of -biefstuk. Daarnaast is tonijn in blik ook een veel voorkomend product.

Vis van de week

Tonijn st. remy, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 tonijnmoten van ca. 200gr
  • 3 tomaten, ontveld, ontpit, gesneden
  • 2 tot 3el olijfolie
  • 1tl gedroogde provencaalse kruiden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Verse basilicumblaadjes, als garnering
  • 4el droge witte wijn
  • Gebakken aardappelen
  • Bereiding


  • Kruid de tonijn met zout en peper. Laat een stevige koekenpan op hoog vuur heet worden en giet de olie erin. Voeg de vismoten toe en druk ze zachtjes tegen de bodem. Draai dan het vuur halflaag en bak de moten 6 tot 8 minuten, tot ze van binnen nog net roze zijn. Keer ze halverwege om.
  • Leg de moten op een schaal en dek ze af om ze warm te houden.
  • Doe de knoflook ik de pan en roerbak het 15 tot 20 seconden. Voeg dan de wijn toe en laat deze voor de helft inkoken. Voeg tomaten en kruiden toe en kook het mengsel nog 2 tot 3 minuten, tot het borrelt. Breng het op smaak met zout en peper en schenk het over de vismoten. Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes en serveer het met gebakken aardappelen.