Roergebakken tonijn met sperziebonen

Informatie


Tonijn wordt in moten gesneden of gefileerd. Zowel door de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees en men spreekt dan ook over tonijnsteak of -biefstuk. Daarnaast is tonijn in blik ook een veel voorkomend product.

Vis van de week

Roergebakken tonijn met sperziebonen, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 300gr sperziebonen
  • 16 kleine zwarte olijven
  • 8 ansjovis verse filets
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 600gr verse tonijn
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 250gr kleine kerstomaatjes
  • 3 el verse basilicum blaadjes
  • Bereiding


  • Kook de schoongemaakte boontjes ca 2 minuten. Giet ze af en spoel ze af met koud water.
  • Verhit een wok en doe de olie erin. Draai de pan zodat ook de randen met olie bedekt zijn.
  • Roerbak de tonijn in 5 minuten, aan de buitenkant bruin en aan de binnenkant roze.
  • Voeg de kerstomaatjes, olijven en boontjes toe en warm deze al omscheppend goed door.
  • Voeg het citroensap, de knoflook en de ansjovis toe. breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Strooi de basilicum blaadjes erover en dien het op.
  • Dit gerecht is lekker met rijst.