Bereiding
Spoel de visfilets af en dep ze droog. Bestuif ze licht met bloem. Verhit in een koekenpan ongeveer 2,5cm olijfolie (die de vis net bedekt) op een matig vuur. Dompel de visfilets, 2 tegelijk, helemaal onder in de olie. Frituur ze zo 5 tot 6 minuten en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
Verhit de 2 extra eetlepels olie in een grote steelpan. Fruit hierin de uien in 7 tot 8 minuten zacht en bruin. Bak de hazelnoten, pijnboompitten en rozijnen 1 tot 2 minuten mee tot de noten goudbruin zien. Voeg de tomaten toe en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
Voeg de azijn toe en na 5 minuten het water, de peterselie en peper en zout. Roer goed door en laat nog 5 minuten pruttelen.
Leg de gefrituurde vis in de saus en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen. Serveer met gekookte, aardappelen.