Tongscharfilets met witlofsaus

Informatie


Tongschar is te verkrijgen in gezouten en gedroogde vorm. Ondanks zijn naam is de tongschar geen familie van de tong maar behoort de tongschar tot de scholachtigen. De vis wordt ook wel neustong genoemd.

Vis van de week

Gepocheerde tongscharfilets met witlofsaus, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 800gr tongscharfilet
  • 3dl room
  • 15gr boter
  • 2 sjalotjes
  • 2el citroensap
  • Peper en zout
  • 2dl witte droge wijn
  • 4 stronkjes witlof
  • 2dl visbouillon
  • 1el bieslook, fijngehakt
  • Bereiding


  • Pocheer de filets met de sjalotjes, wijn, visbouillon, peper, zout en de citroensap.
  • Houd de filets warm. Kook het pocheer vocht tot de helft in. Voeg nu de room erbij en laat het weer iets indikken.
  • Bak de gesneden witlof aan in boter en voeg deze vervolgens toe aan de saus. Roer goed door en laat dit nog even pruttelen.
  • Verdeel de visfilets over 4 borden schenk er wat saus over en garneer het gerecht met een beetje bieslook.