Gebakken sliptongetjes met garnalen
Informatie
Onze Nederlandse visserij is gespecialiseerd in de vangst op deze platvis. Tong komt vooral in de Noordzee voor. Tong is een 'bodembewoner', net als de meeste andere platvissen. De tong ligt overdag ingegraven in het zand en gaat 's nachts op zoek naar voedsel.
Bereiding
Dep de tongetjes droog met keukenpapier, wrijf ze aan beide kanten in met zout en laat dat ca. 10 minuten intrekken.
Halveer de citroen en pers een helft uit. Snijd de andere helft in 4en. Schenk de melk in een diep bord en strooi de bloem op een plat bord. Doop de tongetjes in de melk, laat ze uitdruipen en haal ze door de bloem. Schud het overtollige bloem eraf.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak 2 tongetjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar, tussentijds even omdraaien natuurlijk. Schep de tongetjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de andere tongetjes in de rest van de boter.
Roer het citroensap en de garnalen door het bakvet en verhit het geheel al roerend ca. 30 seconden.
Leg de tongetjes op de borden en lepel de garnalen erover. Garneer ze met de partjes citroen en peterselie. Lekker met tomatensalade en frietjes.