Vispannetje

Informatie


Onze Nederlandse visserij is gespecialiseerd in de vangst op deze platvis. Tong komt vooral in de Noordzee voor. Tong is een 'bodembewoner', net als de meeste andere platvissen. De tong ligt overdag ingegraven in het zand en gaat 's nachts op zoek naar voedsel.

Vis van de week

Vispannetje, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 250gr tongfilet
  • 75gr boter
  • 125gr champignons
  • 250gr zalmfilet
  • 75gr bloem
  • 150gr geraspte kaas
  • 200gr Hollandse garnalen
  • 50ml droge witte wijn
  • Peper en zout
  • 4dl visbouillon
  • 4dl room
  • Bereiding


  • Spoel de filets af, dep ze droog en snijd ze in hap klare blokjes. Pocheer de blokjes vis nu in de visbouillon tot ze half gaar zijn. Haal de vis uit het kookvocht en leg ze even apart. Bewaar het kookvocht.
  • Smelt de boter en roer de bloem erdoor tot er een blonde roux ontstaat. Giet de ingekookte bouillon over de warme roux en meng deze vervolgens.
  • Stoof nu de champignons in een beetje boter en giet het kookvocht bij de roux. Doe vervolgens de witte wijn en de room erbij. Laat de saus nu tot de helft inkoken en breng het op smaak met peper en zout.
  • Haal de saus nu van het vuur en roer de garnalen en de helft van de geraspte kaas erdoor.
  • Doe de vis in een ovenschaal doe de champignons en de saus erbij. Strooi vervolgens de rest van de geraspte kaas erover en zet de ovenschaal ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden. Werk het gerecht af met gehakte peterselie.