Gebakken tong met sjalotjes en peterselie
Informatie
Onze Nederlandse visserij is gespecialiseerd in de vangst op deze platvis. Tong komt vooral in de Noordzee voor. Tong is een 'bodembewoner', net als de meeste andere platvissen. De tong ligt overdag ingegraven in het zand en gaat 's nachts op zoek naar voedsel.
Bereiding
Bestrooi de tongen met zout en laat dat ca. 10 minuten intrekken.
Verhit de olie in een wok en frituur de sjalotten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en frituur de peterselie ca. 30 seconden in de olie (deze moet groen blijven). Laat sjalotten en peterselie op keukenpapier uitlekken.
Doe de melk in een diep bord. Haal de vissen eerst door de melk en vervolgens door de bloem. Schud overtollige bloem eraf.
Verhit de boter in een grote koekenpan met anti aanbaklaag en bak de tongen op matig vuur in ca. 3 minuten gaar. Schep de tongen met de schuimspaan op de borden.
Roer het citroensap door het bakvet en schenk dit over de vissen. Verdeel sjalotten en peterselie over de vissen en garneer het gerecht met partjes citroen.
Lekker met peultjes, worteltjes en aardappelkroketjes.