Tong van de grill

Informatie


Onze Nederlandse visserij is gespecialiseerd in de vangst op deze platvis. Tong komt vooral in de Noordzee voor. Tong is een 'bodembewoner', net als de meeste andere platvissen. De tong ligt overdag ingegraven in het zand en gaat 's nachts op zoek naar voedsel.

Vis van de week

Tong van de grill, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 50gr bloem
  • 3el citroensap
  • Schijfjes citroen als garnering
  • 1tl zout
  • 1el verse peterselie, gehakt
  • 4 x 300gr tong, gevild en zonder kop
  • Kwart citroen, fijn gehakt
  • 150gr boter
  • Peper en zout
  • Bereiding


  • Meng bloem en zout en doe ze in een grote kom of op een groot bord. Haal de tongen een voor een door de bloem. Schud het overtollige bloem af. Smelt 3el boter in een kleine pan en bestrijk hiermee de tongen aan alle kanten.
  • Bak de vis, 5 minuten aan beide kanten, onder een voorverwarmde grill.
  • Smelt intussen de resterende boter in een steelpan. Giet koud water in een kom waar de steelpan in moet passen.
  • Verwarm de boter tot hij goudbruin wordt en nootachtig gaat ruiken. Haal de pan dan direct van het vuur en dompel hem in het koude water om het koken te stoppen.
  • Leg de vis op de borden en sprenkel er wat citroensap over. Bestrooi hem et peterselie en desgewenst met ingemaakte citroen. Schenk de bruien boter erover en serveer meteen, met schijfjes citroen als garnering.