Tong goujons met citroen kappertjessaus
Informatie
Onze Nederlandse visserij is gespecialiseerd in de vangst op deze platvis. Tong komt vooral in de Noordzee voor. Tong is een 'bodembewoner', net als de meeste andere platvissen. De tong ligt overdag ingegraven in het zand en gaat 's nachts op zoek naar voedsel.
Bereiding
Was de tongfilets schoon en dep ze droog. Breek het ei in een bord en klop het los met een vork. Doe de bloem en een flinke snuf zeezout en versgemalen zwarte peper in een ander bord. Haal elk stuk vis door het geklopte ei en dan door de bloem, zorg ervoor dat ze volledig met ei en bloem zijn bedekt. Klop het teveel aan bloem eraf en zet apart.
Smelt 50gr boter in een grote koekenpan of wok op laag vuur, voeg de spinazie, een snuf zout en peper en een flinke snuf nootmuskaat toe. Laat de spinazie een paar minuten slinken terwijl je de tong bakt.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de stukken tong in een paar minuten goudbruin. Keer ze en voeg de rest van de boter, de gehakte peterselie en de kappertjes toe. Terwijl de tong bakt zullen de boter, kappertjes en peterselie vanzelf veranderen in een heerlijke saus.