Tilapia met ansjovisboter

Informatie


Tilapia is een verzamelnaam voor een groot aantal soorten tropische zoetwatervissen. Sommige soorten tilapia�s kunnen een lengte van 45 cm en een gewicht van 2,5 kg bereiken. Oorspronkelijk stamt deze vissoort uit Afrika, maar werd door de mens uitgezet in andere werelddelen. De vis wordt gekweekt en is dus heel het jaar door goed te krijgen.

Vis van de week

Tilapia met ansjovisboter, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 600gr tilapiafilets
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 2el bloem
  • 2el kappertjes, uitgelekt
  • 8el boter
  • 3el peterselie
  • 4ansjovisfilets (uit blik)
  • 1el citroensap
  • Bereiding


  • Vis met peper bestrooien en door de bloem wentelen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets in 6 tot 8 minuten gaar. Halverwege een keer keren. Neem de vis uit de pan en houd deze warm.
  • Bak de ansjovis op laag vuur in olie tot de vis uit elkaar begint te vallen. Voeg de knoflook toe en fruit deze kort mee. Voeg nu de kappertjes en de peterselie toe. Breng op smaak met citroensap en peper.
  • Verdeel de vis over 4 borden en giet de ansjovis boter erover.
  • Dit recept is lekker met aardappelpuree, u kunt door de puree 50gr olijven, in plakjes gesneden, erdoor roeren. Serveer met stoomgroenten.