Tilapia in rauwe ham met tuinboontjes

Informatie


Tilapia is een verzamelnaam voor een groot aantal soorten tropische zoetwatervissen. Sommige soorten tilapia’s kunnen een lengte van 45 cm en een gewicht van 2,5 kg bereiken. Oorspronkelijk stamt deze vissoort uit Afrika, maar werd door de mens uitgezet in andere werelddelen. De vis wordt gekweekt en is dus heel het jaar door goed te krijgen.

Vis van de week

Tilapia in rauwe ham met tuinboontjes, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 pak diepvries tuinboontjes
  • Zeezout en peper uit de molen
  • 500gr tilapiafilet
  • 3 bosuitjes in ringen
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 16 kleine / 8 grote plakken rauwe ham
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 limoen, in partjes
  • Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de tuinboontjes met de bosuiringetjes in een lage, platte ovenschaal. Schenk er 1 eetlepel van de olijfolie over.
  • Strooi de knoflook erover en maal er wat zout en peper overheen.
  • Snijdt de visfilets in 16 stukjes. Bestrooi de stukjes vis met de dille en maal er wat peper over. Halveer eventueel de grote plakken ham en wikkel de stukjes vis erin.
  • Leg de visplakjes op de tuinboontjes en de partjes limoen ertussen.
  • Sprenkel de rest van de olijfolie over de vis pakjes.
  • Zet de schotel in de oven en bak hem ongeveer 20 minuten. Lekker met een groene salade.