Tarbot met basilicum en papillote
Informatie
De tarbot leeft voornamelijk van andere vissen en heeft dan ook een grote, sterke bek met spitse tanden. Qua uiterlijk worden tarbot en griet nogal eens verward. Tarbot is ronder van vorm en heeft op de donkere zijde duidelijk voelbare beenknobbels.
Bereiding
Smelt de boter in een steelpan en bak de ui in 10 minuten glazig (roer af en toe). Giet de wijn en de bouillon erbij en breng die aan de kook. Laat het mengsel 10 tot 15 minuten koken, of tot het mengsel voor de helft is ingedikt. U moet 1,5dl vocht overhouden.
Verwarm de oven voor op 180graden en snijd uit een stuk bakpapier cirkels met een doorsnee van 30cm. Vet de cirkels licht in, vouw ze dubbel en dan weer open. Leg op 1 helft van elke cirkel een visfilet.
Als de saus is ingedikt, voegt u de creme fraiche toe. Roer de saus goed door, laat hem 30 seconden sudderen en haal de pan dan van het vuur. Breng op smaak, roer de basilicum erdoor en schep dan een kwart van de saus over een visfilet. Vouw het bakpapier over de vis, vouw de randen dubbel en knijp ze dicht. Herhaal dit met de andere tarbotfilets. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis, afhankelijk van de dikte, 15 tot 20 minuten in de oven. Leg de pakketjes op borden, zodat iedereen zijn eigen pakketje aan tafel kan openmaken.