Spaanse vispaella

Informatie


De tarbot leeft voornamelijk van andere vissen en heeft dan ook een grote, sterke bek met spitse tanden. Qua uiterlijk worden tarbot en griet nogal eens verward. Tarbot is ronder van vorm en heeft op de donkere zijde duidelijk voelbare beenknobbels.

Vis van de week

Spaanse vispaella, gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 4el olijfolie, 150ml witte wijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • 225gr arboriorijst, 450ml visbouillon
  • 250gr tarbotfilet, zonder vel, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150gr gekookte grote garnalen
  • 200gr inktvis ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 75gr diepvries doperwten
  • 150gr kabeljauwfilet in stukjes
  • 4 tomaten, ontveld en fijngesneden
  • 5 saffraandraad, heet water geweekt
  • 100gr gekookte mosselen
  • 1el fijngehakte verse peterselie
  • Citroenpartjes
  • Bereiding


  • Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de tarbot, kabeljauw, inktvis toe. Roerbak de vis 2 minuten den doe hem dan met het vocht over in een kom en zet deze even opzij.
  • Verhit de resterende 2 eetlepels olie in de pan en voeg ui, knoflook en rode paprika toe. Bak het mengsel 6 tot 7 minuten, onder af en toe roeren.
  • Roer de tomaten erdoor en bak ze 2 minuten mee. Voeg dan de rijst toe. Roer goed om alle korrels te bedekken met olie en bak alles nog 2 tot 3 minuten. Schenk de visbouillon en wijn erover en voeg doperwten, saffraan en water toe. Voeg flink wat peper en zout toe en roer goed.
  • Roer er voorzichtig de vis met het vocht door, gevolgd door de garnalen en de gekookte mosselen. Dek de pan af en kook de inhoud 30 minuten op zacht vuur, tot de bouillon is opgenomen maar het mengsel nog wel vochtig is.
  • Neem de pan van het vuur en laat hem nog 5 minuten afgedekt staan. Bestrooi de paella met peterselie en serveer hem met partjes citroen.