Bereiding
Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de tarbot, kabeljauw, inktvis toe. Roerbak de vis 2 minuten den doe hem dan met het vocht over in een kom en zet deze even opzij.
Verhit de resterende 2 eetlepels olie in de pan en voeg ui, knoflook en rode paprika toe. Bak het mengsel 6 tot 7 minuten, onder af en toe roeren.
Roer de tomaten erdoor en bak ze 2 minuten mee. Voeg dan de rijst toe. Roer goed om alle korrels te bedekken met olie en bak alles nog 2 tot 3 minuten. Schenk de visbouillon en wijn erover en voeg doperwten, saffraan en water toe. Voeg flink wat peper en zout toe en roer goed.
Roer er voorzichtig de vis met het vocht door, gevolgd door de garnalen en de gekookte mosselen. Dek de pan af en kook de inhoud 30 minuten op zacht vuur, tot de bouillon is opgenomen maar het mengsel nog wel vochtig is.
Neem de pan van het vuur en laat hem nog 5 minuten afgedekt staan. Bestrooi de paella met peterselie en serveer hem met partjes citroen.