Bereiding
Begin met de mayonaise. Mix de eierdooier, het limoensap, de rode peper, de koriander en peper en zout in de keukenmachine tot een schuimige massa. Laat de machine draaien en voeg druppel voor druppel de olijfolie toe. Als de saus dikker wordt, giet u de olie in een dun straaltje erbij. Breng op smaak en voeg heet water toe als het mengsel te dik is.
Was de vis en dep hem droog. Laat de vis uitlekken op keukenpapier. Zeef de bloem, de maïzena en het zout in een grote kom. Meng water, ei en ijsblokjes door elkaar en roer dit snel door de bloem tot een soepel maar nog klonterig mengsel.
Vul intussen een hoge pan voor ongeveer een derde met plantaardige olie en verhit de olie tot 190 graden.
Haal de visjes door het beslag en gooi ze voorzichtig, een paar tegelijk, in de hete olie. Frituur ze in 1 minuut knapperig maar niet bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de chili-limoenmayonaise.