Snoekbaars ovenschotel

Informatie


Veel mensen denken onterecht dat het hier gaat om een kruising tussen de snoek en de baars. De meeste snoekbaars vinden we in het IJsselmeer en in de Friese meren. De snoekbaars past zich snel aan zijn omgeving aan, want de vis komt zowel in heldere meren als in troebel water en zelfs in polderslootjes voor.

Vis van de week

Snoekbaars ovenschotel, een gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 4 snoekbaarsfilets
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Geraspte kaas
  • 2 kleine courgettes
  • Peper en zout
  • 2 grote uien
  • Oregano en olijfolie
  • 10 tomaten
  • Chilisaus
  • Bereiding


  • Was de filets schoon en dep ze droog. Bestrooi de vis met peper en zout. Was de courgettes en snijd deze in kleine stukjes. De uien ook in kleine stukjes snijden. De courgette en ui daarna even 3 minuten roerbakken in de olijfolie.
  • Doe de roergebakken groenten in de ovenschaal en leg daarop de snoekbaars filets. Smeer de vis nu in met de tomatenpuree. Snijd de tomaten in plakken en verdeel ze over de ovenschaal. Strooi er nu een beetje oregano over en daarna wat chilisaus. Bestrooi nu het geheel met geraspte kaas en doe de visschotel gedurende 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden.