Snoekbaarsmoten met kaas- uikorstje

Informatie


Veel mensen denken onterecht dat het hier gaat om een kruising tussen de snoek en de baars. De meeste snoekbaars vinden we in het IJsselmeer en in de Friese meren. De snoekbaars past zich snel aan zijn omgeving aan, want de vis komt zowel in heldere meren als in troebel water en zelfs in polderslootjes voor.

Vis van de week

Snoekbaarsmoten met kaas- uikorstje, gerecht voor 4 personen

Ingrediënten


  • 1,5kg snoekbaars, schoon, in moten
  • 2 knoflook teentjes, fijngehakt
  • 30gr geraspte oude goudse kaas
  • 1el citroensap
  • 2tl Provencaalse kruiden
  • Partjes citroen
  • 2el olijfolie
  • 25gr boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 50gr witte broodkruimels
  • Bereiding


  • Besprenkel de vismoten met citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Vet een ovenschaal in met ca. halve eetlepel olie en leg de vismoten er naast elkaar in.
  • Verwarm de oven voor op 190graden. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak het geheel al roerend nog ca. 1 minuut. Verdeel het uimengsel oven de vismoten in de ovenschaal.
  • Smelt de boter in dezelfde pan zonder hem te laten kleuren en roer het broodkruim erdoor. Roer van het vuur de kaas door het broodmengsel. Verdeel het brood- kaasmengsel over de vismoten.
  • Zet de ovenschaal op een rooster en bak de vismoten in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de schaal uit de oven en garneer het gerecht met partjes citroen.
  • Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.