Gebakken snoekbaarsfilet in rozemarijnsaus
Informatie
Veel mensen denken onterecht dat het hier gaat om een kruising tussen de snoek en de baars. De meeste snoekbaars vinden we in het IJsselmeer en in de Friese meren. De snoekbaars past zich snel aan zijn omgeving aan, want de vis komt zowel in heldere meren als in troebel water en zelfs in polderslootjes voor.
Bereiding
Snijd de filethuid ruitvormig in. Strooi er een beetje zout op, meng het poeder van het eekhoorntjesbrood met de bloem en paneer er vervolgens de filets mee.
Snijd de uien in stukjes en fruit ze zachtjes met 1el boter. Doe de bouillon en de rozemarijn erbij en laat het geheel 20 minuten sudderen.
Verhit 2 eetlepels boter in een pan op een niet te hoog vuur en bak de filets aan beide kanten 4 tot 6 minuten. Zeef de saus, breng ze op smaak met cayennepeper en serveer ze goed heet samen met de gebakken filets. Heerlijk met gebakken aardappeltjes.